kyllikki-lehtonen-kilta

Kyllikki Lehtinen,

Kiltan palkanlaskija ja kirjanpitäjä

 

Kyllikin aloittaessa työt Kiltassa huhtikuussa 2001, ala oli vielä niin tuntematon, ettei hänellä ollut oikeastaan edes mielikuvaa siitä, mitä työ tulee pitämään sisällään. Aikaisemmin Kyllikki työskenteli Iskun keittiökalustemyyjänä.

 

Kyllikki aloitti henkilöstökonsulttina. Työsuhteisiin liittyvät asiat ja säädökset tulivat jo siinä tutuiksi. Myöhemmin hän suoritti kirjanpitäjän tutkinnon Helsingissä. Opiskelu tapahtui työn ohella. Ala kiinnosti ja lähikoulutuspäiviä ei ollut liikaa, joten työtehtävät pystyi hyvin hoitamaan samanaikaisesti.

 

Nykyään Kyllikki vastaa Kiltan palkanlaskennasta, laskutuksesta ja kirjanpidosta. Työ on varsin monipuolista ja toimenkuva pitää sisällään kaikkea mahdollista, esimerkiksi yhteydenpitoa työntekijöihin päin. Kyllikki kertoo pitävänsä työstään. Se on vaihtelevaa, vaikka työtehtävät pääsääntöisesti pysyvätkin samanlaisina. Itsenäisessä toimenkuvassa on se etu, että saa toimia vapaasti oman aikataulun mukaisesti, kertoo Kyllikki. Myös erilaiset tilaisuudet työkavereiden kanssa virkistävät mukavasti.

 

Kyllikki on seurannut läheltä miten paljon ala on muuttunut vuosien varrella. Henkilöstövuokraus on tullut tunnetummaksi ja paremmin hyväksyttäväksi tavaksi työllistyä. Kyllikki sanoo ilahtuvansa, kun työtekijä hoitaa työnsä hyvin ja saa vakituisen työpaikan. Yli puolet Kiltan työntekijöistä vakinaistetaan asiakasyritykseen. Vuokraus on monelle yritykselle normaali rekrytointitapa.

 

Kun Kyllikki aloitti työt Kiltassa, yritys oli vasta perustettu. Viime vuonna hän maksoi palkkoja lähes 600 työntekijälle. Työntekijämäärän kasvaessa erilaisten viranomaisille toimitettavien tilastojen ja paperien täyttäminen vie aikaa, mikä tympäisee välillä. Yrityksen kasvu on tuonut mukanaan myös jatkuvan kiireen. Siitä huolimatta Kyllikki sanoo, että on ollut mukava nähdä miten Kilta on kehittynyt näiden vuosien aikana.