Kuka? Johanna Kauppinen, 27 vuotta, Lahti

 

Mikä? HR-konsultti, Kilta Henkilöstöpalvelu Oy

 

Milloin? Aloittanut vuonna 2016 HR-assistenttina, josta siirtyi myöhemmin HR-konsultin tehtäviin

 

Kesäkuussa 2011 Johanna oli juuri käynyt Kilta Henkilöstöpalvelu Oy:n toimistolla haastattelussa, ja nyt hän on matkalla Nastolaan SF Steelform Oy:n konepajaan (nyk. Elematic Oyj ) tehdaspäällikön haastatteluun. ”Ensimmäinen kunnon työhaastattelu jännitti, vaikka olin Kiltan haastattelussa saanut jonkin verran taustatietoja yrityksestä ja tehtävänkuvasta”, Johanna kertoo.

 

Johannan ajaessa yrityksen pihaan, hitsarit olivat juuri kahvitauolla ja nojailivat hallin seinään. ”Joku hitsareista taisi huudahtaakin, että tuossa on nyt meidän uusi sihteeri ja nauroi päälle. Polvet tutisten menin sisään”, Johanna muistelee. Haastattelu meni hyvin ja tehtävä vaikutti mielenkiintoiselta, joten Johanna päätti ottaa tarjotun paikan vastaan.

 

Aluksi tehtävä sisälsi lähinnä ostoreskontran hoitoa, palkanlaskennan avustamista ja taloushallinnon tukipalveluiden hoitamista. Pienessä toimipisteessä Johanna pääsi nopeasti hoitamaan myös vaativimpiakin tehtäviä. ”Kouluttauduin työn ohessa talousassistentiksi ja suoritin myös palkanlaskennan kurssin. Tehtäviini lisättiin työajanseuranta, projektien jälkilaskenta, pienet materiaalihankinnat sekä erilaiset matkajärjestelyt asentajien ulkomaankomennuksia varten”, Johanna kertoo. ”Teknologiateollisuuden TES, työlainsäädäntö ja muut henkilöstöasiat tulivat samalla hyvin tutuiksi. Sopeuduin miesvaltaiseen työporukkaan hyvin ja osan kanssa olemme edelleen ystäviä”, Johanna hymyilee. SF Steelformin tuotannon kasvaessa, Nastolaan palkattiin lisää väkeä. Myös tuotantotiloja lisättiin. ”Parhaimpina aikoina meillä taisi olla noin 30 Kiltan vuokratyöntekijää vakituisten työntekijöiden lisäksi”, Johanna muistelee. Johanna hoiti paljon vuokratyöntekijöidenkin asioita yhteistyössä Kilta Henkilöstöpalvelun kanssa.

 

Vuonna 2015 yritysfuusioiden myötä tuotantoa alettiin kuitenkin siirtää Nastolasta Riihimäkeen. Tässä vaiheessa Johanna siirtyi Päijät-Hämeen keskussairaalaan talousassistentiksi. Samaan aikaan Kiltassa oli akuutti HR-assistentin tarve, ja Johanna muistui mieleen. Johanna on ollut itse Kiltan vuokratyöntekijä ja assistentti vuokratyövoimaa käyttävässä  asiakasyrityksessä. Kukapa voisi ymmärtää paremmin Kiltan HR-assistentin toimenkuvaa?

 

”Olinkin erittäin otettu, kun Kiltasta oltiin minuun yhteydessä ja he kertoivat etsivänsä toimistolleen HR-assistenttia”, Johanna kertoo. Johanna aloitti HR-assistenttina maaliskuussa 2016.  ”Minua varoiteltiin etukäteen työn hektisyydestä ja muuttuvista tilanteista, mutta oli se silti yllätys. Tässä työssä täytyy olla sekä nopea että kyetä pitämään samanaikaisesti useamman eri toimeksiannon langat käsissä”. Alkuvuodesta 2017 Johanna siirtyi HR-konsultin tehtäviin. Johannan tehtävänkuvaan kuuluvat tällä hetkellä mm. työhaastattelut, sopimusasiat ja työpaikkailmoitusten laadinta. ”Aiemman työpaikkani vuoksi olen saanut hoidettavakseni paljon metalliteollisuuden asiakkaita, mistä pidän tietenkin kovasti. Parasta työssäni ovat erilaiset ihmiset, onnistuminen rekrytoinneissa ja se, ettei mikään työpäivä ole samanlainen. Aikaisempi kokemukseni vuokratyöntekijänä ja vuokratyötä käyttävän yrityksen assistenttina ovat auttaneet nykyisessä konsultin tehtävässäni.”