Kuka? Lotta Lukkarinen, 26 vuotta, Lahti

 

Mikä? HR-assistentti

 

Milloin? Aloitti Kiltassa HR-assistenttina lokakuussa 2018

 

Tehtaalta Toimistoon.

 

Työskentelin aikaisemmin 6 vuotta vuorotöissä kaupanalalla, marketissa ja liikennemyymälässä. Perheemme kasvaessa kahdella ihanalla lapsella, kaipasin kuitenkin säännöllisempää rytmiä elämäämme, ja  päätin kokeilla vaihteeksi jotain ihan muuta. Pääsinkin työskentelemään tehtaalle valaisimien loppukokoonpanoon, mikä tarkoitti käytännössä sitä, että kokosin puolivalmiita tuoteita. Tehdastyö ja tuotantotyöt tulivat minulle tällä tavoin tutuksi. Puolentoista vuoden jälkeen huomasin kaipaavani kuitenkin takaisin ihmisten pariin. Satuin huomaamaan Kiltan etsivän joukkoonsa HR-assistenttia, ja tehtävä kuulosti juuri sellaiselle, mikä kiinnosti minua. Vaikka minulla ei vielä ollutkaan toimistotöistä juuri kokemusta, päätin kokeilla onneani ja laitoin hakemuksen menemään. Tehdastaustani vuoksi Kilta tuntui luontevalta paikalta, sillä suurin osa Kilta Henkilöstöpalvelun asiakkaista on eri teollisuudenaloilta. Muutaman viikon päästä sähköpostiini tulikin viesti Kiltalta.Tein persoonallisuustestin, kävin ryhmähaastattelussa ja muutaman kerran toimistolla juttelemassa HR-assistentin työstä.

Kaikki vaikutti mahtavalle, työ tuntui olevan juuri sitä mitä kaipasinkin – monipuolisia työtehtäviä, asiakaskontakteja ja vaihtelevia työpäiviä. Pian astelin hymy korvissa kotia kohti työsopimus kourassa.

 

Aloitin työt Johannan opastuksella. Näiden muutaman viikon aikana olen mm. tutustunut talon tapoihin, hoitanut työterveys- ja työvaateasioita, avannut muutaman työpaikkailmoituksen, ollut kuunteluoppilaana työsopimuksen teossa sekä työhaastattelussa ja tällä viikolla saan toimia haastattelijana. Nyt muutaman viikon jälkeen voin sanoa, että on kyllä ollut mahtavaa! Työ on vastannut ajatuksiani, täyttänyt odotukseni täysin ja mikä parasta, työkaverit ovat loistavia!

 

Hektisen ja työtehtäviltään vaihtelevan työn vastapainoksi vietän vapaa-ajalla rutiininomaista arkea perheen parissa ja omakotitalomme sisustusta viimeistellen.

 

Minulla on hyvä fiilis tästä työstä ja uskon, että tulen viihtymään Kiltalla pitkään.