Kuka? Nelly Tuiskula, 28 vuotta, Lahti

 

Mikä? HR-konsultti, Kilta Henkilöstöpalvelu Oy

 

Milloin? Aloitti Kiltassa HR-konsulttina syyskuussa 2018

 

 

Polku joka johdatti minut Kiltaan HR-konsultiksi, on varsin kiemurainen, mutta ainoastaan hyvässä mielessä. Olen syntyjäni lahtelainen ja olenkin aika ylpeä lahtelaisista juuristani. Käväisin kuitenkin asumassa neljässä eri maassa ja Suomen sisälläkin usealla eri paikkakunnalla aina Kittilästä Kiuruveden kautta pk-seudulle ennen kuin muutin takaisin Lahteen monen vuoden jälkeen.

 

Koulutukseltani olen matkailualan restonomi, erikoistuen elämyksien tuottamiseen.
Vielä ammattikorkeakoulun valmistujaisseremoniaan saakka harrastin aktiivisesti kilpahiihtoa, joka täyttikin kalenterini ja elämäni aina hyvin nuoresta saakka. Kilpaurheilu oli paras oppikoulu ajatellen muun muassa työmoraalia, tehokasta organisointia ja pitkäjänteisyyttä. Yrittäjäperheessä kasvaneena edellä mainitut asiat tosin olivat itsestään selviä ilman urheiluakin. Nykyäänkin urheilu on vahvasti läsnä elämässäni monessa eri muodossa, astangajooga ja hiihto ovat ehdottomia suosikkeja. Jos en itse ole urheilemassa, minut löytää monesti penkkiurheilemasta, erityisesti jääkiekko on lähellä sydäntäni.

 

Koulun jälkeen lähdin matkaoppaaksi eli pääsin toteuttamaan lapsuuden haavettani kahden vuoden ajan upeissa lomakohteissa upeiden ihmisten kanssa. Matkaoppaan työ on monipuolista, hektistä ja erittäin antoisaa ihmisläheistä työtä. Oppaana pääsin tutustumaan ihmisiin ympäri maailmaa, joilla on kaikilla täysin eri taustat. Tavallisen opastyön lisäksi olin vahvasti mukana kohdetoimintojen digitalisoimisessa. Antoisien opasvuosien jälkeen ihmissuhteet ja perhe toivat takaisin Suomeen ja päätin siirtyä matkailualalta kiehtovaan SaaS-alan yritysasiakaspalveluun ratkomaan teknisiä kinkkisiä ongelmia. Teknisen yritysasiakaspalvelun jälkeen polkuni vei minut hetkellisesti takaisin matkailun pariin, kun olin starttaamassa uuden matkatoimiston toimintaa. Elämä kuitenkin vei ja johdatti minut takaisin juurilleni Lahteen. Vuosien aikana Lahti on mennyt paljon eteenpäin ja edelleen jatkaa positiivista kehitystään, hieno juttu!

 

Alkukesästä 2018 huomasin avoimen HR-konsultin paikan ja kiinnostuin välittömästi. Edellisessä työpaikassani olin ollut vuokrafirman kautta ja yhteyshenkilö siellä teki minuun suuren vaikutuksen ja osittain inspiroikin minua hakeutumaan alalle. Pian sainkin jo sähköpostiini persoonallisuustestin, jonka jälkeen kävin Hämeenkadun toimistolla haastattelussa kahteen otteeseen. Lisäksi tein muutaman kirjallisen tehtävän. Pääsin myös tapaamaan mahdolliset tulevat kollegat ja käymään hyviä keskusteluja joiden avulla vakuutuin, että tässä yhteisössä haluan olla mukana. Tuon Kiltaan tuulahduksen matkailualalta sekä vahvan digi- ja someosaamiseni.

 

Parasta tässä työssä on jatkuva oppiminen ja mielenkiintoiset ihmiset. Työmme perustuessa täysin ihmisiin, muuttujia on paljon eikä yksikään päivä ole samanlainen. Vauhtia riittää, ja sehän meille sopii!